IN SPATELE PRODUSELOR

LANA

Lâna este biodegradabilă, respirabilă, foarte versatilă și este de obicei făcută din lână de oaie (dar poate proveni și de la capre, alpaca, iepuri sau cămile).

Este una dintre cele mai durabile țesături și de aceea este preferata noastra cand vine vorba de paltoane sau alte produse pentru sezonul rece. Lâna are proprietăți antibacteriene așa că nu necesită spălare frecventă. Este în mod natural hidrofug, rezistent la foc și este de lungă durată.

Una din proprietatile cele mai importante este faptul ca absoarbe umezeala si produce căldură, astfel ca in sezonul rece aceasta captează vaporii de apă din aer, ținându-ti de cald. Porii mici din celulele cuticulei permit vaporilor de apă să treacă prin fibra de lână. Acest lucru face ca lâna să fie confortabilă de purtat mai ales in sezonul rece

VASCOZA

Vascoza este un material natural, moale și confortabil. Se drapează bine, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este atât de folosit ca țesătură de îmbrăcăminte. Majoritatea caracteristicilor variază în funcție de procesare, aditivi și tratamente de finisare, ca să nu mai vorbim de construcția țesăturii.

Vascoza este cea mai absorbantă dintre toate fibrele de celuloză, chiar mai mult decât bumbacul și inul. Din acest motiv, aceasta absoarbe transpirația și îi permite să se evapore departe de piele, făcând-o o țesătură excelentă pentru sezonul de vară.

Vascoza este confortabila, moale pe piele și are rezistență moderată la uscat și rezistență la purtare. Ca și alte fibre celulozice, se va șifona mai repede, insa se calca foarte usor. Vascoza rezistă la temperaturi de călcare puțin mai mici decât cele ale bumbacului. 

Unul dintre punctele forte ale vascozei este versatilitatea și capacitatea sa de a se amesteca cu ușurință cu multe fibre - uneori pentru a reduce costurile, alteori pentru luciu, catifelare sau absorbție și confortul rezultat.

BUMBACUL

Bumbacul este cea mai importantă fibră textilă naturală, precum și fibra textilă celulozică, din lume, folosită pentru producerea de îmbrăcăminte, mobilier pentru casă și produse industriale. La nivel mondial, aproximativ 40% din fibrele consumate în 2004 au fost bumbac.

Bumbacul este apreciat pentru confort, îngrijire ușoară și accesibilitate și este ideal pentru îmbrăcăminte.

Bumbacul este un bun absorbant, dar se usucă și rapid, ceea ce îl face perfect pentru sezonul de vara. Puteți spăla bumbacul la căldură mare, iar această țesătură se întinde bine pe corp. Cu toate acestea, țesătura de bumbac este relativ predispusă la șifonare și se va micșora atunci când este spălată.

CUPRO

Cupro este o țesătură „celuloză regenerată” realizată din deșeuri de bumbac. Este 100% pe bază de plante și complet biodegradabil. Cupro este produs în circuit închis, ceea ce înseamnă că substanțele chimice folosite pot fi extrase ulterior, iar apa poate fi refolosită. În ciuda substanțelor chimice și solvenților adăugați, mulți consideră amprenta ecologică a acestui material ca fiind mai mică decât materialele artificiale comparabile în cantitate mare.

IN

Inul este o tesatura naturala, cultivata in mod 100% ecologic, deoarece necesită puțină irigare și puțină energie pentru procesare. În plus, aproape că nu sunt necesare pesticide pentru a proteja solul, atâta timp cât face parte dintr-o rotație a culturilor.

Inul este racoros și are proprietăți absorbante, spre deosebire de orice altă fibră naturală (aparent un fapt bine cunoscut în întreaga lume). Nu pastreaza si este rezistent la pete, ceea ce inseamna ca pot fi spalate la temperaturi mai scazute decat bumbacul.

 Lenjeria este durabilă și practică, și cu cât este purtată și spălată mai des, cu atât devine mai moale, mai netedă și mai frumoasă. În plus, este de 12 ori mai puternic decât bumbacul, ceea ce ajută, de asemenea, la prelungirea duratei de viață. Este ușor de vopsit și este rezistent la culoare pentru o lungă perioadă de timp. 

MATASE

În lumea de astăzi, mătasea este una dintre cele mai valoroase și luxoase țesături pentru îmbrăcăminte. Oamenii admiră această fibră naturală pentru puterea, strălucirea, rezistența și fluiditatea ei. De asemenea, aspectul și senzația sa elegantă îl poziționează ca un material de lux în industria modei. 

Mătasea este o fibră naturală care este facuta din fibroină, proteina pe care o secretă unele insecte pentru a face coconi.

Mătasea are o textură moale și netedă, care îi conferă un aspect luxos și de calitate. Această țesătură gestionează bine umezeala, în special pentru articolele de îmbrăcăminte. Acest lucru îl face respirabil. De asemenea, absoarbe bine coloranții, iar producătorii pot folosi coloranți cu impact redus sau naturali. În ciuda senzației sale delicate, această fibră este considerată una dintre cele mai puternice fibre naturale. Mătasea brută, netratată, este complet biodegradabilă, acest lucru o face o alegere ecologică.